Yazarkasa Pos Kullanma Zorunluluğu

25-03-2019 10:04
Yazarkasa Pos Kullanma Zorunluluğu
Yazarkasa Pos Kullanma Zorunluluğu, Herkesin bildiği üzere yazar kasalar marketlerin. Şirketlerin ve firmaların günlük toplam kazancını kaydeden ve bu verileri ilgili kişiler ile paylaşan makinelerdir.

Yazarkasa Pos Kullanma Zorunluluğu, Herkesin bildiği üzere yazar kasalar marketlerin. Şirketlerin ve firmaların günlük toplam kazancını kaydeden ve bu verileri ilgili kişiler ile paylaşan makinelerdir. Ödeme kayıt cihazlarının yerini alan ve kullanma zorunluluğu olan yazar kasa posların artık kaldırılacağı yönünde çıkan bir takım haberler var. Yeni Nesil Yazar kasa Kullanma Zorunluluğu Kalktı şeklinde gördüğünüz haberlerin hiçbirini tıklamayın ve itibar etmeyin.

Yazarkasa Pos Kullanma Zorunluluğu

Çünkü halkın dikkatini çekmek ve bloglarına daha çok kişinin gelmesini sağlayarak para kazanmak isteyen kişilerce hazırlanmış yalan haberler bunlar. Bazı haber sitelerinde ise, Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanma Zorunluluğu Kalktı Resmi Gazete şeklinde bazı haberler çıkmıştır, fakat böyle bir durum söz konusu değildir. Resmi gazetede bununla ilgili bir haber yayınlanmamıştır ve yazar kasalar aynen devam edecektir.

Dega Basım Etiket Sanayi

Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanma Zorunluluğu Uzatıldı Mı şeklinde çıkan ve son derece ilgi toplayan haberler gerçektir ve evet, uzatılmıştır. Yazarkasa kullanma zorunluluğu uzun yıllardır adı değiştirilerek gelse de var olan bir şeydir ve günümüz şartlarında uzun bir süre daha varlığını devam ettirecektir. Yazar kasalarda toplanan günlük satışlar, o yerin ne kadar kazandığını görmek ve kandırılma olasılığını düşürmek amacıyla hazırlanmış son derece işe yarar belgelerdir. Bu nedenle en azından uzun yıllar boyunca kaldırılması mümkün değildir.

Yazar Kasa Kullanma Mecburiyeti Olmayanlar

Yazarkasa kullanma mecburiyetinden mükellef bazı kuruluşlar bulunmaktadır. 2018 kurumlarına ulaşmak henüz mümkün olmasa da, 2017 kuruluşları mevcuttur. İşte Yazar Kasa Kullanma Mecburiyeti Olmayanlar 2017;

  • Akaryakıt ve motor yağı satışı yapan kuruluşlar,
  • Gazete satanlar,
  • Otel işinde çalışanlar,
  • Eğitim öğretim kapsamında yapılan işler,
  • İddia oyunları, süper loto, araba ve at yarışı gibi işletmeler,
  • Aylık akbil yapanlar,
  • Boyacılar
  1. daha birçok firma bulunmaktadır. Fakat geneli devlet işlerini yapanlardır.

Seyyar Pos Kullananlar

Bu işlemi legal standartlar dahilinde yaptığını düşündüren ve dikkat çekmek istemeyen kişilerce uygulanılan bir çeşit dolandırıcılıktır. Devlet tarafından yasaklanmıştır ve tespit edilene cezai işlem uygulanmaktadır. Seyyar Pos Kullananlar Yazar Kasa tespit edildikleri takdirde hemen şikayet edilmelidir, çünkü yaptıkları iş yasal değildir.

Gerek uygulanılan KDV’nin görülmesi, gerek satışların piyasa fiyatlarına uygun yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi bakımından yazarkasa pos kullanılması oldukça önemlidir. Ayrıca gerçek yazarkasa pos cihazı kullananların hakkına da girmiş sayılmaktadır. Bu nedenle engellenmelidir. Ayrıca bu cihazları satanlar da bir bir tespit edilmeli ve haklarında gerekli cezai işlem uygulanmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.